οι εκδηλώσεις του συλλόγου

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού οργανώνει εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλου του έτους από το 2003 και έπειτα, όπως γιορτή της γυναίκας, γιορτή της μητέρας, χριστουγιανέτικη και πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, γλέντι τσικνοπέμπτης, ενημερωτικές ομιλίες/ συζητήσεις με καλεσμένους επιστήμονες.
Τα τμήματα του συλλόγου συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και άλλων πολιτιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς και όχι μόνο.

Αναβίωση Άι Γιάννη του Κλήδονα
Κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου είναι η ετήσια αναβίωση του εθίμου του Άι Γιάννη του Κλήδονα στις 23 και 24 Ιουνίου, ένα έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοι μας από τη Μικρά Ασία.
Αποτελεί μία πανάρχαια λαϊκή μαντική διαδικασία, από τις πιο λειτουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου μας, σύμφωνα με το οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.
Έτσι, στις 23 Ιουνίου χορευτές από πλήθος καλεσμένων συλλόγων χορεύουν με συνοδεία μουσικών οργάνων και ξεκινώντας από τις τρεις εισόδους του χωριού καταλήγουν στην πλατεία για κορύφωση των εκδηλώσεων. Στις 24 Ιουνίου γίνεται η αναβίωση του εθίμου (η "μπακίρα", αμίλητο νερό, η φωτιά, κ.λπ.), μετά το πέρας του οποίου ακολουθεί γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους.